fredag 21 maj 2010

Sverige värvar!

Är det bara jag som tycker att Moderaternas "Sverige Jobbar"-kampanj påminner extremt mycket om en sekt?

Liksom, människor uppmanas att ständigt kampanja, överallt och alltid. Alltid försöka varva folk. Ha med sig flygblad i väskan. Störa dem när de pluggar ("för plugga är ju tråkigt!"). Pränta in sitt budskap på alla sorters medel möjliga - facebook, twitter, bloggar och allt däremellan. Även tröjan man alltid har på sig ska handla om kampanjen. Man ska politiskt flörta med människor. Hånle hela tiden. Man ska tvinga folk in i mörkret som stavas alliansen.
Och det roligaste är, att de tycks säga att allt handlar om pengar. SSU har pengar. De är en viktig konkurrent. Ingenting om åsikternas vikt eller något sådant.


Låter inte det här precis som en såndär sekt där allt handlar om att tvinga in så många människor som möjligt?

1 kommentar:

Adam sa...

En fotbollsparalell: människor som i allmänhet inte följer sporten i detalj, men som ändå vill ha ett favoritlag, dras allt som oftast till ett av de etablerade och mest framgångsrika lagen. Anledningarna är uppenbara, det stärker ens självkänsla att vara del av ett starkt och vinnande kollektiv, där ett lagom initierat engagemang åtnjuter en ett visst mått av social prestige.

Jag tror många svenska ungdomar är enormt rädda för samhället. Ett samhälle som ställer krav på dem som de inte vet hur de ska axla, och det är just dessa osäkra ungdomar som MUF har utformat sin approach efter, och det är just därför de, liksom sekter sorgligt nog är så framgångsrika.

Angående kampanjen så finns det ju ingen botten i hur irriterad man faktist blir på den. Liksom, det var väl inte direkt så att det var några problem med arbetslöshet under slaveriets tidsålder, men likväl så var det ju ingen positiv situation. Det framstår som så uppenbart att människorna som ligger bakom den här kampanjen inte har någon aning om vad ett jobb är för många människor, nämligen någonting som hela ens liv vilar på. Hade alliansen verkligen brytt sig om ungdomar hade de satsat pengarna på utbildning eller heltidsanställningar, inte några jävla låglönejobb som i längden inte hjälper någon.