tisdag 28 juli 2009

The yips.

Så fort jag klivit ut ur min arbetsplats söker sig mina tankar till biblioteket. Mest för att dessa båda ligger i samma byggnad, men ändå.

Så jag går in i biblioteket. Ser mig omkring på platsen jag en eller flera gånger hänvisat till som mitt tredje hem. Ser på alla böcker, med en blick som av en öm moder som betraktar vad som ger henne mening i sitt liv...
...och suckar högljutt och går hem.

Ja. Det stämmer. Det som en gång var större delen av mitt liv - att söka efter nya upplevelser i bokform genom att leta genom varenda liten bokhylla på biblioteket (well, inte de tråkiga om arkeologi och sånt shit) har nu blivit något jag suckar åt.
Jag vill bara att någon ska ge mig en bok som jag säkert tycker om and be done with it. Inget letande. Inget pillande bland en massa bokhyllor. Inget läsande på baksidan av böcker som handlar medellivskriser och Europaresor. Bara ge mig en bok, goddamnit.

Jag tror att jag befinner mig i en boksvacka.

4 kommentarer:

Adam sa...

Jag har en lista på en bra bit över 50 böcker som jag skulle vilja läsa.

Inget är som förr.

S.O.T. sa...

Nej, inget ÄR som förr. Förra året läste jag 40 böcker. I år har jag läst, cirka, tio. Min själ vill läsa, men inte min hjärna, och det är så jobbigt när de två blir osams.

GE MIG ETT BOKTIPS.

Adam sa...

You ought to give Kyrklund a chance.

Biblioteket har säkert hans prosasamling. Solange och Om godheten, det är såna böcker som förändrar en.

fbk sa...

Okej.

Men bara för att jag är desperat.