fredag 30 oktober 2009

Darkwing Duck - mannen bakom masken.

Vi har alla undrat (i alla fall jag, och det är bara jag som räknas) vad som egentligen döljer sig bakom Darkwing Ducks lila mask. S.O.T. gör en djupundersökning för sitt eget intresse för att upptäcka vad.

Obs. Detta är ett så kallat oseriöst inlägg. Vad jag skriver är inget jag menar på allvar.
Ja, det finns en risk att man kan tro det...


För att upptäcka vad som befinner sig under manteln på Darkwing Duck, är det bästa sättet att överraska honom i badrummet någon gång sent på en fredagskväll.
Där står han, mannen, myten, legenden, som vid civilt namn kallar sig Drake Mallard, och stirrar ut genom badrumsfönstret.
Vad han ser är lycka, värme och det familjeliv han aldrig fick. Han ser familjen på andra sidan, familjen Muddlefoot. De var en kärnfamilj, lyckliga och helt omöjliga att stå ut med för en bitter man som Drake Mallard.

Den enda Drake kunde stå ut med, förutom sig själv under maskering, var den misslyckade teknikern Launchpad. Launchpad var i teknisk bemärkning helt värdelös för Drake, då han lyckades krascha varje plan han satte sig i, och var dömd att dö ung på grund av sina fatala misslyckanden som involverade radioaktiv strålning.
Drake fann dock en tröst i att det fanns en person med mer patetiskt liv än han själv.

För trots att Drake Mallard var arbetslös, levde på sin fars arv i ett hus han avskydde, hade få vänner (om än några), ingen familj alls och utan något form av kvinnligt sällskap (den enda kvinnan för honom hade övergivit honom och gått över till den onda sidan, den kriminella sidan, och nu var dessa två dömda att hata varandra för sina olika synsätt på lag och rätt), så var han ju ändå Darkwing Duck.
Den legendariske ankan som räddade staden utan namn (fiktiva städer får ibland inte namn) undan från brottslingar och andra som hotade det kvävande lugnet i staden.

Men vad fan gjorde det egentligen, tänkte Drake när han såg sitt bittra, fårade ansikte i spegeln i badrummet, ingen visste ju ändå att det var han som uförde stordåden.

Deprimerad gick Drake Mallard och lade sig i sängen. Han tänkte på kvinnan han olyckligt trånade efter. Han tänkte på hyran han inte kunde betala. Han tänkte på får.
Inte visste han att han mycket snart även skulle få en fosterdotter, den samhällsomstörtande Goselyn.
Goselyn hade flyttats runt från hem till hem, för att hon var så besvärlig som barn. Hos sin farfar hade hon till slut funnit sitt hem, men, shit happpens, och hennes farfar blev skjuten av en maffiaboss, och hon lämnades över till Drake Mallard.

Efter adoptionen av Goselyn höll Drake, Goselyn och Launchpad ihop som en alternativ familj. Tre misslyckade karaktärer som höll ihop av desperation, pliktskyldighet och bekräftelsebehov, men också, under den sorgsna ytan, den obevekliga kärlek som bara finns i en dysfunktionell familj.

Slut om Drake Mallard, alternativt Darkwing Duck. En vacker dag kommer kanske mer sanningar fram om denne man/anka att publiceras på denna blogg.
Med betoning på kanske.

Inga kommentarer: