onsdag 23 december 2009

Moment 22, med fler.

Det sorgliga är att när min svensklärare visade tecken på att Moment 22 inte var helt och hållet läsvärd, tappade jag lite av mitt intresse för den. Men inte desto mindre tänker jag läsa den.
Jag tänker nu preliminärt göra upp en lista på böcker jag har för avsikt att läsa detta jullov:

- Moment 22. För att det är obligatoriskt att ha läst den. Om jag för ett år sedan läst vad jag just skrev, hade jag velat slå mig själv i ansiktet och skrika: "NEJ! DU KAN INTE HA BLIVIT EN AV DEM!" Men jo, det har jag väl...
... tror jag.
- A streetcar named desire. Till engelskakursen, men även för att den låter hiskeligt intressant. Hiskeligt är ett bra ord.
- Mörkrets Hjärta. Till svenskakursen, men även för att den utspelar sig i Ukraina. Jag inser att det är svårt att förstå min passion till Ukraina. Jag hade tänkt att skriva något efter föregående mening, men det räcker nog så för idag.
- I have a bed made of buttermilk pancakes. Bara för titeln. Och för att författaren till den boken skrev de böcker jag läste när jag var femton, som jag ansåg "räddade mitt liv". Nu var jag inte särskitl beundransvärt smart vid femton, men som sagt, titeln.
- Hundra år av ensamhet. För att jag vill bejaka den spanska kulturen. Min avsikt är ju trots allt att tala flytande spanska en vacker dag.
Som jag hörde en gång, är spanska det perfekta språket för en revolution. En revolution skulle jag nog uppskatta att delta i.



Mer böcker än detta kan tillkomma om jag får några boktips (?) eller om jag får fler böcker i julpresent.
Hittills vet jag inte hur jag ska hinna läsa alla dessa böcker och samtidigt hinna plugga och utsätta mig för sociala tillställningar. Lika bra att jag börjar nu.
Och med de orden avslutar jag dagens blogginlägg.

8 kommentarer:

- sa...

Åh, Gael Garcia Marquez är en underbar författare. Han har skrivit en av mina absoluta favoritböcker; Memories of my melancholy whores. Jobbig, men läsvärd.
& på tal om Streetcar, se även filmen. Svartvit & Marlon Brando, kan knappast bli bättre.

Adam sa...

På tal om Mörkrets Hjärta och Marlon Brando så håller jag på och tittar på Apocalypse Now just nu.

Men nu tar jag paus för tegelstenen Chockdokrinen, det antikapitalistiska mästerverket. Den rekommenderar jag starkt om du vill kunna ta en politisk debatt.

S.O.T. sa...

åh, Memories of my Melancholy Whores måste man ju läsa, bara för titelns skull.

Jag har verkligen sett alltför få svartvita filmer (Jules et Jim & Marx brothers är de enda jag kan komma på), men det vore roligt att se filmerna som baserats på böckerna man läst, så Streetcar får bli min nyårsdagsfilm.

På tal om politisk debatt tycks breven från SSU jag får bli mystiskt undangömda av en viss person. Undrar vem...?

Adam sa...

Hur menar du förresten att Mörkrets Hjärta utspelar sig i Ukraina?

S.O.T. sa...

Men vad i hela världen. Jag har blivit lurad. Jag trodde att det var bokens handling som beskrevs på dess baksida, men det handlade visst om författarens uppväxt.
Typiskt.
Nu förlorade jag all lust att läsa den boken. Nåväl. Är filmen sevärd?

Adam sa...

Ja, men den är också en sån man måste se om för att förstå riktigt bra.

SkuttochKram sa...

Jag har blivit en aning besatt av finland. mitt nyårslöfte är att lära mig ett nytt finskt ord om dagen, och jag som för ett tag sen var så emot finland- hur kunde jag?;)
Ses och hörs snart!:)

S.O.T. sa...

Finland är vad som gäller när det kommer till nationalepos! Jakten på Kalevala är fantastisk... särskilt i Kalle Anka-form. Host, harkel.

Mitt nyårslöfte ska bli att inte avlägga nyårslöften, alternativt att kunna förklara mina fascinationer för böcker/fiktiva ankor/kemiska ämnen/slaviska länder... vi får se hur det går.